TOT VA COMENÇAR…

La història del DOT comença a escriure’s l’any 2011 en un racó del Parc de Sant Jordi de Terrassa. On no hi havia res, l’Anna Sorribes va imaginar un restaurant  amb una gran terrassa, totalment integrat dins del parc. Somiava un local on desenvolupar la seva creativitat culinària, però no només això… el DOT havia de ser el punt de trobada de la gent del barri i, per extensió, de la ciutat.

I així és com va néixer el DOT: el que va començar com un projecte personal ha esdevingut un espai gastronòmic indispensable a Terrassa i un lloc de trobada per a la gent de la ciutat i més enllà.

EL SANT JORDI I LA MASIA

El DOT, amb el seu cos de vidre i fusta i la seva àmplia terrassa, forma part de la zona sud del Parc de Sant Jordi de Terrassa, a tocar de la Zona de Jocs dels “grans” i de la Zona de Pícnic. Des de dalt ho observa tot la sinuosa Masia Freixa, obra d’una bellesa encisadora signada per l’arquitecte modernista Lluís Muncunill.

En el segle XIX, els terrenys de l’actual parc de Sant Jordi allotjaven una fàbrica de teixits propietat de la família Freixa. L’any 1907 l’industrial Josep Freixa i Argemí va decidir convertir la fàbrica en residència familiar i li va encarregar a l’arquitecte Lluís Muncunill i Parellada la remodelació de l’edifici. L’arquitecte va concebre un edifici modernista d’inspiració gaudiniana amb una torre-mirador al cantó est, on el que més destaca son els perfils arrodonits i l’ús de l’arc parabòlic. Aquesta transformació va convertir la masia Freixa en una de les joies del modernisme català que l’arquitecte va envoltar d’uns jardins d’inspiració anglesa.

L’Ajuntament de Terrassa va comprar la finca l’any 1959 i els jardins es van convertir en el primer parc públic de la ciutat: el Parc de Sant Jordi. El parc deu el seu nom a un dels seus elements decoratius: l’estàtua d’una reproducció del Sant Jordi de Donatello, que fou portada a Terrassa des d’ Itàlia a començaments de segle i que presideix l’era posterior de la masia.

Actualment, el parc té una extensió de 22.000 m2 on poder passejar, jugar, asseure’s a llegir un llibre o gaudir d’un cafè o un àpat envoltats de vegetació i gaudint de la quietud de l’entorn.

(Font: Ajuntament de Terrassa)

FENT BARRI I FENT CIUTAT

La gent del DOT és gent de barri, terrassencs de tota la vida del barri de Ca n’Aurell. Per això, el restaurant es mou al ritme de la ciutat, participant de tots els esdeveniments que fan única a Terrassa: la seva festa major al juliol, la Fira Modernista al mes de maig, el Festival de Jazz al març, el Carnestoltes… I, per suposat, la Festa Major del barri de Ca n’Aurell, qué té com un dels seus epicentres el Parc de Sant Jordi.

Aquest tarannà proper i implicat amb l’entorn també es deixa entreveure en les aliances que el DOT manté dins l’àmbit de la restauració. D’aquesta manera, el DOT participa en les diferents campanyes promogudes per la Terrassa Gastronòmica i el Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, com són les rutes De tapa en tapa i EmBARca’t, les Jornades del Cigró Menut i la Tardor de Caça i Bolet o la difusió dels productes autòctons, com és la botifarra terregada.